Mahzur ne demek?
MAHZUR ve MAHSUR kelimelerini karıştırmayalım. üzgün: sıkıntılı durum mahsur kalmış: kuşatılmış üzgün: üzgün, üzgün #diksiyon… Instagram.
Mahsur yok ne demek?
“Mahsur” kelimesi Arapçada “kuşatılmış” anlamına gelir. “Hisar” ve “Muhasara” kelimeleriyle ortak bir kökene sahiptir. Aynı dilden gelen “Mahzur” kelimesi ise “rahatsızlık, engel” anlamına gelir. Yani bir yerde “sıkışıp kalmış” olabilir veya bir şeyin “zarar vermediğini” söyleyebilirsiniz.
Sakınca mahzur ne demek?
Genellikle “rahatsızlık” anlamında kullanılır. Bir şeyi yapmakta sakınca görmemek, yani onu yapmakta sakınca görmemek. Mahsur, “çevrelemek” anlamına gelen hasr kelimesinden gelir.
Mahzar ne anlama gelir?
Sözlükte “bulunma yeri, barış” anlamlarına gelen mahzûr kelimesi, fıkıh literatüründe “tarafların ve şahitlerinin hâkim huzurunda dava hakkında sundukları bilgi ve delillerin, ikrar, yemin veya inkârların kaydedildiği belge ve defter” anlamında kullanılmaktadır.
Mahzurlu ne demek TDK?
Rahatsızlık, günlük dilde “hazur” kelimesinin karşılığı haline geldi ve rahatsızlık, uygunsuz olan anlamına geliyordu; Mahzur ve Mahzurlu’yu geçti.
Mahzurlu gelir ne demek?
Endeksin kriterleri arasında katılım bankacılığı prensiplerine uymayan faaliyetlerden gelir elde eden şahıs/şirketlerden elde edilen gelirler de yer alıyor. Kiracının gelirinin yeterli olup olmadığı tespit edilemiyorsa, bu gelirin %25’i mal sahibinin işine zarar verici olarak değerlendiriliyor.
Senin için bir mahsuru yoksa ne demek?
“Mahzur” rahatsızlık anlamına gelir. Örneğin, “Bunda bir sakınca yoktur” deriz, yani herhangi bir zararı yoktur, olabilir. “Evde sıkışıp kalmanın bir zararı olduğunu düşünmüyorum.” Yani cümle yanlıştır. Mahzur kelimesi mazur görülen ile karıştırılmamalıdır.
Sizin için mahsuru yoksa ne demek?
Öte yandan bir olgunun zarar vermediğini ifade etmek için doğru kullanım “zarar vermez” değil, “itiraz yok” ifadesidir.
Mahsur kaldı ne demek?
mahsur kalmak deyimi AÇIKLAMA 1) bir yeri terk edememek; 2) etrafı sarılmış olmak, kucaklanmış olmak, kuşatılmış olmak.
Mahsur var mıdır?
Gerçeği öğrenelim: Sık sık kullandığımız doğru kelime, “Dezavantajları var mı?” MAHZUR, engel, sakınca anlamına gelir. MAHSUR, “çevrelemek, kuşatmak” anlamına gelir. Dolayısıyla, “Bunda ne sorun var?” demek istiyorsak, “Bunda ne sorun var?” demeliyiz.
Musahhar ne demek?
Arapça “sahhar” (سَهَرَ) fiilinden türemiş olup “u” eki eklenerek oluşturulmuştur. Anlamı: “Musahhar” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve genel olarak “bir şeyin veya birinin yönetimi veya kontrolü altında olmak veya bağımlı bir durumda olmak” anlamına gelir.
Mahsur ne?
Gün boyunca çeşitli medya organlarından duymuş olabilirsiniz; ancak anlamı unutulan veya ilk kez duyulan kelimelerle de karşılaşabilirsiniz.
Mahraz ne demek?
Kökeni: “Mahzar” kelimesi Arapçadan Türkçeye çevrilmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan “مَحْضَر” (maḥḍar) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Mahzar” kelimesi, belirli bir yerde veya zamanda bir kişi veya şey için hazır olma veya müsait olma durumunu ifade eder.
Mehriban ne anlama gelir?
Mihriban’ın tanımı için Vikisözlük’e bakınız. Mihriban; Farsça kökenli bir kelime olup, gülümseyen, konuşkan, sevgi dolu, içtenlikle şefkatli ve merhametli anlamına gelir. Türkler ve Azerbaycanlılar arasında kadın ismi olarak kullanılır.
Mahzan ne demek?
Kubbealtı Sözlüğü (ﻣﺤﻀﺎً) sıf. (Ar. maḥż maḥżan kelimesinin değiştirilmiş hali) Mahzâ kelimesinin eski metinlerde ve sözlüklerde görülen asıl hali.
Sen mazursun ne demek?
* “Mazeret” kelimesi Arapça kökenli olup “mazereti olan kimse” anlamına gelir; “mazeret sahibi” demektir. “Mazeret” fiili ise “affetmek, mazur görmek, bağışlamak” anlamlarına gelir.
Mahsur olmak ne demek?
mahsur kalmak deyimi AÇIKLAMA 1) bir yeri terk edememek; 2) etrafı sarılmış olmak, kucaklanmış olmak, kuşatılmış olmak.
Mahzur kalmak ne demek?
“Dezavantaj” kelimesi TDK tarafından “rahatsızlık” ve “engel” olarak tanımlanmıştır. Mahzur kelimesi “-kalmak” ekiyle kullanılmamıştır. Yani “mahsur kalmak” fiili “bir yeri terk edememek, kuşatılmak, kuşatılmak, kuşatılmak” anlamına gelmelidir.
Mezâhir ne demek?
1. Yaratılış, zuhur, tecelli yerleri: “Mazâhir-i envar.” 2. Var olmuş, tecelli etmiş şeyler, varlıklar, mevcudiyetler: Bunlar Allah’ın tecellileridir, Serâser / Tecellide tecellini gör kardeşim (Şemseddin Sivâsî).